Kholodnik

Bielorusi majú veľmi radi zemiakové placky a keď je horúce počasie, varia studenú polievku. Jeho rodina Bobrovsky a varila na bieloruský obed v MEMC Ichthys.

Špeciálnu pozornosť sme venovali nášmu obľúbenému jedlu s názvom Kholodnik – studenej cviklovej polievke. Je neoddeliteľnou súčasťou bieloruskej kultúry a tradícií.

Kholodnik je polievka, ktorá spája čerstvé a zdravé suroviny. Klasický recept zahŕňa cviklu, uhorky, bylinky a vajcia. Táto osviežujúca zmes sa ochutí kyslou smotanou alebo kefírom a nechá sa niekoľko hodín v chladničke.

V Bielorusku získava Kholodnik jedinečnú chuť, keď sa do receptu pridáva šťaveľ.

A teraz nám dovoľte pozvať vás na kulinárske dobrodružstvo mimo Bieloruska.

V rôznych kuchyniach sveta sú veľmi obľúbené studené polievky, ktoré dávajú oddych od tepla.

V ruskej kuchyni sú obľúbené studené polievky ako okroshka, studený boršč, botvinya a zelená kapustová polievka.

Charakteristickým znakom studených polievok je ich výrazná sladkokyslá alebo jemne korenistá chuť, doplnená množstvom čerstvej zeleniny a voňavých byliniek.

V estónskej kuchyni sa studené polievky pripravujú z chleba, piva a dokonca aj z čučoriedok.

Medzitým v Španielsku dominuje andalúzskej kuchyni ikonické gazpacho. Gazpacho je ľahká a osviežujúca studená polievka s červenkastým nádychom, vyrobená z čerstvej zeleniny ako paradajky, paprika a uhorky, všetko roztlačené spolu s chlebom.

Mimo Európy studené polievky naďalej fascinujú a inšpirujú.

V mexickej kuchyni nájdeme lahodnú avokádovú polievku, krémovú pochúťku, ktorá predvádza bohatú chuť avokáda.

Thajská kuchyňa dráždi naše chuťové poháriky ikonickou polievkou tom yum, pikantnou a kyslou pre zmysly.

V odľahlých kútoch japonskej kuchyne nájdeme studenú sobu, rezancovú polievku, ktorá dosahuje dokonalú rovnováhu chutí a textúr.

Studené polievky prinášajú radosť, spokojnosť a oddych od tepla.

Nechajte svoje chuťové poháriky vziať na úžasnú cestu chutí a kultúr a užite si osviežujúci pôžitok, ktorý prichádza s každou lyžičkou.

Ďakujem, že ste sa so mnou pripojili k tomuto gastronomickému dobrodružstvu prostredníctvom podmanivého sveta bieloruskej kuchyne a nádhernej histórie Kholodniku.

Dobrú chuť!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *